hack haber

YouTube’dan Beklenen Hareket Geldi!

Dünya çapında oldukça popüler olan video barındırma web sitesi Youtube, kullanıcı deneyimini üst sıralara taşıyabilmek için yeniliklerine hız kesmeden devam etmektedir. Bunun yanında YouTube, web sürümü için kullanıcıları tarafından merak konusu olan özelliğini duyurdu. Google’da olduğu gibi artık YouTube’da da sesli komut özelliğini web sekmesinde kullanabilirsiniz.

YouTube, artık kullanıcıların web ortamında sesli komut kullanmasının yanında yayınladığı güncellemede otomatik oynatma kontrolünde de değişikliğe gitti. Bu değişim ise, kullanıcılar otomatik oynatma kontrolüne video içerisindeki oynatıcıdan erişebilme imkanına sahip olması olarak açıklandı.

Öte yandan YouTube’da yer alan hızlı arama ve eller serbest gezinme komutları web sürümünde yer alan sesli arama özelliği, platformun mobil uygulama üzerinden aktif bir şekilde uzun süredir kullanılmaktaydı. Bu durum kullanıcılar tarafından da çokça tercih edildi. Yine bu özelliğin web sürümüne eklenmesinin, kullanıcılar tarafından olumlu karşılanması bekleniyor.

Doğal dil komutlarını algılayabilecek olan bu akıllı özellik YouTube’un web sürümünde yer alan sesli arama özelliği, Android ve İOS’ta bulunan uygulaması ile aynı düzeyde çalışma imkanını sağlamaktadır. YouTube’un web sekmesi üzerinde yer almaya başlayan sesli arama özelliğini kullanmak için, arama alanının sağında yer alan mikrofon ögesine dokunmanız yeterli olacaktır. Bu mikrofona tıkladığınızda ise ‘dinleniyor’ şeklinde karşınıza bir pencere açılacaktır. Bu pencere karşınıza çıktıktan sonra istediğiniz video içeriğini aratabilirsiniz. Fakat bu özelliği kullanabilmeniz için önce Youtube’a mikrofon iznini vermeniz gerekmektedir.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum