hack haber

Steam 2020 Yılında Rekorları Alt Üst Etti!

Video oyun geliştiricisi ve video oyun yayımcısı olan Valve, Steam platformunun 2020 karnesini yayınladı. Platformun karnesi incelendiğinde ilgi çekici verilerle karşılaşıldı. Özellikle Covid-19 döneminde insanların büyük bir kısmının oyunlara ilgi gösterdikleri de istatiklere yansıdı.

Steam, her ay düzenli olarak 2,6 milyon kişiye oyun satıyor olması bu konuda oldukça başarılı olduğunu gösterdi. Aylık aktif kullanıcı sayısı 120,4 milyon olarak açıklandı fakat bu rakamların ortalama veya aylık minimum olduğu henüz bilinmiyor.

Steam’ın oluşturduğu blog yazısında ise firmanın birden fazla rekor kırdığını açıklanmıştı. Bunlardan biri 62,6 milyon kişinin aktif oyuncu olduğu bir diğeri ise 24,8 milyon kişinin de eş zamanlı olarak aktif kullanıcı olduğu istatistikler arasındadır. Ayrıca 31,3 milyar saat oyun zamanı gibi rekorlar da yer almaktadır.

Bir diğer çarpıcı veri ise satılan oyun sırasında fark edildi. 2020 yılında oyun oynayan kitlenin bir önceki yıla oranla %21,4 daha fazla oyun satın aldı. Oyunların başında geçirilen süre ise bir önceki yıla oranla %50,7 artışa geçti. Yine bu sürenin toplam oyun süresi mi yoksa ortalama oyuncu süresi mi olduğu açıklanmadı.

Diğer ilgi çekici veri de oyuncuların kumanda kullanımıdır. 2020 yılında kontrol kumandası kullanan oyuncular %66,6 artış göstererek 1,68 milyara ulaşmıştır. Öte yandan yakın bir zamanda Steam’in PS5 ve Xbox Series X kumandalarına destek verdiği de bilinmektedir.

Steam; mart ayında yani pandemi döneminin yeni başladığı zamanlarda evlerinde kalan kişiler için güncelleme ve indirimler konusunda oyuncuları koruyan yeniliklere imza atmıştır. Bu sayede oyuncuların evlerinde rahat bir zaman geçirilebilmesine zemin hazırlanmıştır.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum