hack haber

Apple, İphone 13 120 Hz Ekranları İçin Tedarikçi Olarak Samsung’u Seçti!

Güney Koreli endüstriyel medya şirketi olan The Elec’in paylaştığı açıklamalara göre; Apple’ın İphone 13 için kullanacağı 120 Hz ekranları Samsung’tan alacağı belirlendi. Bu sayede Samsung ve Apple arasındaki ilişkinin tazeleneceği düşünülüyor.

Telefon markaları konusunda Samsung ve Apple birbirleri ile büyük rekabet içerisine girmiş olsalar dahi Apple; endüstriyel medya şirketi için önemli bir müşteri olmaktadır. Hatta Apple, iPhone X’in ardından OLED ekran kullanmaya başlamasından bu yana Samsung neredeyse Apple için en büyük ekran sağlaması yapan şirket olmuştur.

The Elec’in paylaştığı açıklamalara göre; Apple, çıkaracağı dört iPhone 13 modelinin iki tanesinde LTPO OLED panel kullanacağı duyuruldu. Aynı zamanda 120 Hz ekran yenilenme süratiyle karşılaşacağız. İki modelin çeşitleri ise Pro ve Pro Max olarak tahmin ediliyor. Bunun yanında LTPO OLED ekran sağlamasını yapacak şirket Samsung olarak belirlendi. Bu durumun Apple’ın fiyat pazarlığı hususunda Samsung’un yanında sağlamlık sağlayabilmek ve ekran tedarikçi sayısını fazlalaştırmak istediği için yapıldığı düşünülüyor.

Apple kullanıcıları ise ‘’ProMotion’’ isminde 120 Hz ekran kullanımını bekliyordu. Fakat şirket ProMotion kararından vazgeçti. Çünkü 120 Hz ekran yenileme hızı ve 5G bağlantı bir araya geldiklerinde yüksek ısıya ve fazla bir batarya harcamasına sebebiyet veriyordu. Bu durumun aksine LTPO OLED ekranlar ise daha az ısınma ve daha az enerji tüketimi gösterdikleri için tercih sebebi oldu.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum