Gündem Haberleri, haber, hack haber

17 milyonluk ülke Ekvador hacklendi

MİNİK ÜLKE EKVADOR ÜLKECE HACKLENDİ.

Güney amerika kıtasında bulunan Ekvador adlı ufak ülke hacklendi ve 17 milyon vatandaşın bilgisi ele geçirildi. Siber güvenlik şirketi Eset’in verdiği bilgilere göre 18GB boyutundaki dosya içinde tüm vatandaşların nufus bilgisi yer alıyor.

Söze güvenli olsun diye amerikadaki bir şirkete bu bilgilerin yönetimini veren Ekvador devleti buna pişman oldu. Bilgilerin aslında adam akıllı saklanmadığı ve datanın bulunduğu sunucuların için son derece güvensiz olduğu ortaya çıktı.

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA DEVLET MÜDAHALE ETTİ (!)

Ekvador dış işleri bakanlığı ise bu olaya çok sert müdahalede bulundu ve şirketin genel müdürünü göz altına aldı. İhmali olan kim var yok tutuklanmaya başladı !

Skandalın boyutu bununlada bitmiyor ! daha önce bu sunuculara kaç hacker erişti ve bilgileri kopyaladı oda henüz bilinmiyor..

Ekvador, ya da resmî adıyla Ekvador Cumhuriyeti Güney Amerika’da temsili demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir. Kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşudur ve batısında Büyük Okyanus vardır. Anakaradan 965 kilometre batıda, Büyük Okyanus’ta bulunan Galapagos Adaları da ülkenin sınırları dahilindedir

3. Dünya ülkeri vatandaşlarının bilgilerine bile sahip çıkamadığı herzaman bilinen bir gerçek.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum