Hackhaber

Sony, EA Ve Steam Affetmedi, 27 Ay Hapis!

Hacker’lar son birkaç yıldır Noel zamanı oyun sağlayıcılarına DDOS saldırıları düzenliyordu…

Siber alemde DerpTrolling nickiyle tanınan hacker Austin T. Bu sefer baltayı taşa vurdu!

Bu trendi başlamasında öncülük eden DerpTrolling geçmiştede 2013 yılında amacına büyük ölçüde ulaşmıştı. O zamanlar şirketlerin çoğunluğu sağlam DDOS engelleme hizmeti almıyordu. Ayrıca hedeflerini Twitter üzerinden takipçilerine soran DerpTrolling 2011 yılından beri aktif şekilde hacker’lık yapsa da en aktif olduğu zamanlar 2013’ün Aralık ayı ile 2014’ün Ocak ayı arasıydı.

Bu popülerliği gören hacker ve hacker grupları (örn:AYT) onu örnek alarak Oyun şirketleri ve farklı sektörlerde iş hayatına devam eden şirketleri hedef almıştı.

DDoS saldırısı düzenleme serüveni bu kez FBI’ın harekete geçmesine neden oldu. Saldırılar engellensede şirketlerde büyük ölçüde müşteri kaybı yaşandı. DerpTrolling hüküm belgesine göre, hacker’ın 27 aylık hapis cezası 27 Ağustostos’ta başlayacak.

Ayrıca Daybreak Games’e (Sony Online Entertainment) 95 bin Dolar tazminat ödemesi gerekiyor. ABD’li Avukat Robert Brewer “DDoS saldırıları her yıl şirketlere ve bireylere milyonlarca Dolar’lık zarar veriyor. İnternet erişimini kasıtlı olarak aksatan hacker’lara dava açmaya devam edeceğiz.” dedi.

HackNews Habercilik Sundu

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum