Hackhaber

HackIstanbul 2018 CTF yarışması başlıyor

Türkiye dünya çapında bir olağanüstü yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Teknofest İstanbul etkinliğinde Türkiye Teknoloji Takımı (turkiyeteknolojitakimi.org), HackIstanbul 2018 CTF yarışmasını düzenleyecek. HackIstanbul 2018 CTF (Flag Capture) yarışması, dünya çapında 132 ülkeden binlerce hacker’ı yeteneklerini sergilemek üzere bir araya getirecek. Dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek hayat siber saldırı senaryoları ile bilgisayar korsanlarının becerileri sınırlara çekilecek. Yarışmaya kayıt için son tarih 2 Eylül. 3 Eylül’de ön seçim aşamasında başarılı olan hackerlar, 9 Eylül’de CTF meydan okumasına giriş yapacaklar. Farklı zorluk dereceleri ve karmaşıklığı olan her aşama hackerların sınırlarını zorlayarak yarışmanın heyecanını en üst seviyeye taşıyacak. 9 Eylül’e ulaşan bilgisayar korsanları ikinci ön seçim zorluğuyla karşı karşıya gelecekler; 18 saatlik CTF mücadelesi, son raundda sadece en iyi bilgisayar korsanlarını taşıyacak. CTF’yi kazanan ilk 10 takım, 22 Eylül’de dünyanın en büyük havaalanlarından IGA – İstanbul Grand Havalimanı’na ev sahipliği yapacak olan büyük final sahnesi için İstanbul’a davet edilecek. Hackerlar, yeteneklerini Aselsan tarafından geliştirilen ve üretilen Anti-Drone Hava Savunma Sistemi üzerinde test edecekler. Kazanan takım 15.000USD büyük ödül, 2. en iyi takım 10.000USD ve 3. takım 5.000USD ödüllendirilecek. Kazananlar ödüllerini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alacak.

https://www.hackistanbul.com/

3 Comments

  1. BlackHat

    Ya kardeşim siyahlardan hackin ne anlama geldiğini, web hacki öğrenen aptal beyazların yarışmalarını paylaşmayın. Amına kodumun ctfcileri siktirin gidin siteleri acunetix ile falan taratın. Heyki forumlardan öğrenip şimdi şirket kurup siyahları ezikliyorlar. Ulan siz kimsiniz amın evlatları, bir de yarışma düzenleyip puan yapan falan kendini heykır sanıyor 😀 Aslan parçaları sizler siber güvenliksiniz heykır değilsiniz, hack quizle, sınavla olmaz burası okul değil yeraltı.. gerçi alışkındır devlet her pc ila alakalı üniden çıkana heykır demeye.. Yazık devam böyle aferim, kodumun lamerleri.

    • ***

      Hayatında ctf çözdün mü acaba bunu merak ediyorum şu anda…
      Brute dan ileriye gidememiş internette orospu olmuş exploitlerle heykıd bla bla yazan köylü birisin %98

  2. Misafir

    132 ülkeden olmasaydı daha iyi olurdu azerbaycanve türkiye pakistan müslümanlar arası olsaydı görürdük kim hacker kim lamer 😀

Leave a Reply