hack haber

Windows 10 Sürümünde Keşfedilen Riskli Yazılım Hatası

Windows 10 sürümünde bilgisayarınıza zarar verebilecek bir yazılım hatası bulundu. Bu yazılım hatası tıklamadığınız süreçlerde bile bilgisayarınıza zarar verebilecek seviyede riskli. Microsoft ise bulunan bu yazılım hatasını kabul ederek, gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Windows 10’da oldukça riskli bir hataya sebebiyet veren ve sabit diski kullanamamanıza yol açan bir satır bulundu. Kötü yazılımcılar; ZIP dosyası, klasör ve Windows kısa yollarında ortaya çıkan bu satırı gizleyebiliyor. Dosyaya tıklamasanız da görüntülemeniz sonucunda sabit diskiniz kullanılmaz oluyor.

Analistler Hatayı İnkâr Etmedi

Güvenlik açığı analisti Will Dormann bu konu hakkında tespit edilen yazılım hatasını doğruladı. Ardından NTFS bozulmasını gerçekleştirebilmenin birçok yolu olabileceğini de duyurdu. Bunun yanında yapılan açıklamalara göre; Windows 10’da ortaya çıkan bu hata neredeyse 3 yıldır bilinmekte. Bu hatanın neden 3 yıl boyunca ortaya çıkmadığı ise merak konusu.

Sonuçla ortaya çıkarılan bu kodun internet arama satırına yazılması sonucunda dahi sabit diskin önemli seviyede zarar görebileceği açıklamalar arasına girdi. Bilgisayarınız üzerinde gerçekleştireceğiniz eylemlere oldukça dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde bu hata yüzünden sabit diskiniz risk altına girebilir. İlerleyen günlerde Microsoft’un güvenlik yaması yayınlaması ve yayınladığı güvenlik yamasında ise sorunun çözümünün olması bekleniyor.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum