hack haber

Nasa Aracı Curiosity, Mars’ta Tam 3000 Gün Geçirdi!

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın aracı olan Curiosity, bugün Mars’ta gerçekleştirdiği keşif görevinin 3 bininci gününü tamamlamış oldu.

NASA’nın Mars Bilim Laboratuvarı misyonuna ait olan ve Mars’taki Gale kraterini keşfe çıkan Curiosity otomobil kadar büyük olmasının yanı sıra 2012 senesinden beri orada bulunmaya devam ediyor. Curiosity’nin sorumlulukları arasında şunlar bulunuyor:

  • Mars’ın iklimini ve jeolojisini araştırıp, takip etmek
  • Mars üzerinde geçmişte yaşam var mı? sorusuna yanıt aramak
  • Su barınma olasılıklarını incelemek
  • Gezegen yerleşimini araştırmak
  • Son olarak gelecekte insansı keşiflerin olasılığını anlamak

3000 Mars Yılı Geride Kaldı!

Curiosity bugün Mars üzerindeki 3000. Mars gününü tamamlamış oldu. Mars ise kendi etrafındaki dönüşünü toplamda 24 saat 40 dakika içerisinde bitirdiğinden dolayı Mars günü Dünya gününden 40 dakika fazla sürüyor.

NASA’nın yayınladığı özel panorama resimlerinde, Eylül 2014 tarihinden itibaren keşif aracının tırmandığı Sharp Dağı bölgesinde gerçekleşen kaya oluşumları gözleniyor. 2011 yılında uzaya gönderilen Curiosity, fırlatıldıktan bir sene sonra Mars’taki Gale Krateri’ne ulaşmıştı.

Keşif robotu tam tamına 9 yıldır süren bu araştırma etkinliğinde geçmiş süreçte canlı yaşamının olabileceğine dair birçok kanıt buldu. Aldığımız bu bilgilere göre Curiosity’nin bizlere daha birçok bilgi sunabileceğini tahmin ediyoruz.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum