hack haber

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak Pil Ömrünü Uzatıyor mu?

iPhone ve Android kullanıcıları için sürekli bir şekilde arkada çalışan uygulamaların kapatılmasının pil ömrü için sağlıklı bir hareket olduğunu söylediklerini duymuşsunuzdur. Hatta belki de bunu bizler bile bu düşünce ile defalarca yaptık. Arka planda çalışan bu çeşitli uygulamaları kapatmak cidden pil ömrünü uzatıyor mu? Bu sorunun cevabına hepiniz çok şaşıracaksınız.

Arka planda çalışan çeşitli uygulamaları kapatma İOS işletim sistemi ile Android işletim sistemine sahip olan kullanıcılarının çocuğunun gerçekleştirdiği bir eylemdir. Bu eylem gerçekleştirilirken ise pil ömrünün zarar görmeyeceğine ve uzayacağına inanılan bir düşünce ile gerçekleştirilir. Hatta yapılan araştırmalara göre bu işlem telefon kullanımlarında bir numaralı eylem olarak gözükmektedir.

Maalesef ki arka planda çalışan uygulamaları kapatma eylemi gerçekten pil ömrünü uzatmıyor. Kesinlikle bir şehir efsanesidir diyebiliriz. Bunun yanında bu hareketin aslında olumsuz etkilerinin olduğunu biliyor muydunuz?

Olumsuz etkilerden biri arka planda çalışan uygulamaların pil tüketimini hızlandırmasıdır. Böylece pil ömrünü olumsuz etkiler. Pil ömrü ile arka planda çalışan uygulamaların bağlantısı çok da önemli değildir.

Tabi ki de arka planınızda çalışan uygulamalar pil ömrünüzü tüketecektir. Fakat bu durum açık olan uygulamanın arka planda yenilenme durumu ile yakından ilgilidir. Kısacası bir uygulama sürekli bir şekilde size bildirim iletiyorsa ve konum bilgileri gibi bilgilerinizi alıyorsa pilinizin ömrünü tüketiyordur.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum