hack haber

Microsoft, Yeni Sürümü Olan Insider Build 21286’yı Yayınladı!

Microsoft, Insider kullanan kesimin ulaşabildiği Insider Build 21286 Windows 10 sürümünü yayına sürdü. Bu sürümde hem görev çubuğu hem de saat ve depolama için farklı değişikler olduğunu fark ediyoruz.

Windows Insider; Windows işletim sisteminde ortaya koyulan değişikliklere önceden erişebilmemizi sağlıyordu. Aynı zamanda deneyimlerin sonucunda Windows’a çeşitli geri dönütler iletiyordu. Firma, kullanıcılarının denemeleri ve gözden geçirmeleri için bu özelliği kullanarak Build Preview 21286 isimli Windows 10 sürümünü ortaya koydu. Fakat şu süreç içerisinde sürüme yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Hindistan üzerinde bulunan kullanıcılar ulaşabilecek.

Yeni Özellikler Neler?

  1. Görev Çubuğuna Yeni Bir Özellik Geldi!

Görev çubuğu üzerindeki sistem simgesinin yan tarafına yeni bir özellik getirildi. Bu özellik kullanıcıların borsa, spor ve gündemle alakalı çeşitli bilgilere ulaşabilmelerini ve tek bir sayfada incelemelerini sağlıyor. Hatta böylece farklı sayfalar açmadan, karışıklığı engelleyebiliriz. Firmanın bu özelliğe verdiği isim ise; ‘’News and Interests (Haber ve İlgi Alanları)’’ oldu. Sürümü indirdikten sonra bilgisayarın kendini yenilemesi gerektiği ise özelliği kullanmak isteyen kullanıcılara duyuruldu. Eğer kullanmak istemezseniz ise görev çubuğundan basit bir şekilde kaldırabilirsiniz.

2. Saat ve Depolama Ayarlarında Farklılık!

Linux için Windows Subsytem programı açıldığı süreç için, Linux komutlarını otomatik bir şekilde çalıştırabilmeniz için bir özellik geliyor. Bu yenilik bir diğer yandan kullanıcıların depolama alanları için geniş bir kontrol avantajı sunacak.

Getirilen bir diğer özelliğin asıl amacı ise sürekli seyahat eden kişiler için ortaya konuldu. Bilgisayarın konumu farklılaştığı süreçte, saat dilimi manuel ayarlama için bir uyarıda bulunacak. Bu şekilde kullanan kişinin seçtiği şekle göre ayar otomatik bir şekilde kalabilecek.

Kaynak: Webtekno

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum