hack haber

Windows İşletim Sistemleri Arasında Hangi Sürümler Popüler Sıralamada Yer Aldı?

StatCounter, Windows işletim sistemlerinin arasında hangi sürümlerin popüler olduğunu bildiren bir rapor duyurdu. Araştırmalara göre; kullanıcılar Windows 7 kullanımından vazgeçemiyor.

StatCounter’ın yayınladığı araştırmaya göre; Windows 10 popülerlik sırasında en başta yer alıyor. Windows 10 sürümünü çalıştıran toplam teknolojik cihaz rakamı %75,96 olarak belirlendi. Ayrıca Windows 10 sürümünün bilgisayar depolama alanına en fazla etkisi olan klasörleri göstereceği duyuruların arasında yer aldı.

Yayınlanan rapora göre ikinci sırada Windows 7 sürümü yer alıyor. Pazar payı ise %17.68 olarak belirlendi. Windows 7; Windows 8, Vista ve XP’nin birleşmesinden daha fazla kullanılıyor olması birçok kişiyi şaşkına çevirdi. Elde edilen sonuçlara göre kullanıcıların hala Windows 7 kullanımını bırakmadığı anlaşılıyor.

Ardından Windows 8.1 sürümü yer almaktadır. Kullanılan cihaz yüzdesi ise 3.98 olarak belirlendi. Windows 8’in pazar payı ise % 1.09 olarak biliniyor. Windows XP çıktığı zamandan bu yana teknoloji alanında oldukça sevilmesine rağmen kullanım oranı %0.79 olarak listelere yansıyor.

Listenin en sonunda ise Windows Vista yer alıyor. StatCounter araştırmacılarına göre Windows Vista’nın pazar payı %0.46 olmaktadır. Son olarak okuyucularımızı yanıltmamak adına bu bilgilerin 2020 senesinin Kasım ayından itibaren ortaya koyulduğunu söylemek isteriz.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum