hack haber

Dünya Tüm Zamanların En Hızlı Dönme Hareketini Gerçekleştiriyor!

Bilim insanları uzun araştırmaların sonucunda Dünya’nın kendi etrafında son 50 senedir görülmediği derecede hızlı bir şekilde döndüğünü dile getirdi. Bu yüzden bir gün 24 saatten daha az bir süre içerisinde biteceğini de cümlelerine ekledi.

Geçtiğimiz yıllarda Dünya’nın kendi çevresinde dönüş hareketi net aralıklar ile 24 saatten daha fazla zaman almıştı. Bu sebeple 1970 dönemlerinde 24 saat olduğunu düşündüğümüz bir güne, 27 saniye ekleme yapılmıştı.

İşte bu durumun farklı bir hal aldığını dile getiren bilim insanları, Dünya’nın neredeyse yarım asırdır bu hızla döndüğüne rastlamadıklarını dile getirdi. Bu yüzden bir günün 24 saatten daha az bir süre içerisinde biteceği belirlendi. Alanında uzman kişiler ise bu saat açıklığının atomik seviyede olduğunu söyledi. Ama insanların bu kısalma seviyesini anlamayacaklarını da cümlelerine ekledi.

2020 Senesinde Dünya Hız Rekoruna Ulaştı!

19 Temmuz 2020 tarihinde bir günün 24 saatten 1.4602 milisaniye az olduğu uzmanlar tarafından belirlendi. 2005 yılında da bu duruma benzer olaylarla karşılaşıyorduk. Fakat bu rakam tüm zamanların rekoru diyebiliriz.

ABD National Physical Laboratory takımında görev alan aynı zamanda frekans ve zaman uzmanı; Peter Whibberley çıktığı bir röportajda şu cümleleri kullandı:

‘’ Dünya son 50 senede neredeyse hiç böyle dönmedi. Zamanın azalması konusunda dünyanın her yerinde çeşitli tartışmalar ortaya çıktı. Geçmiş senelerde ise Dünya kendi çevresinde yavaş döndüğünden dolayı 24 saate saniyeler koyulmuştu. Fakat bu zamanın azalması, belki de saniyelerin değiştirilmesi tartışmalarına bir son verebilecek kadar nitelikli olabilir.’’

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum