hack haber

2021 Senesinde Gerçekleşmesi Tahmin Edilen 3 Önemli Uzay Çalışması

2020 yılından bu yana etrafımızı sarmalayan pandemi süreci sebebiyle tarihi belirlenmiş birçok bilimsel çalışma ya ileri tarihe ertelendi ya da iptal edildi. 2021 yılında ise ertelemek veya iptal etmek istemeyen bilim insanları bu konu hakkında daha sağlam adımlar atıyor.

NASA Bilim Görevleri Direktörü olan Thomas Zurbuchen 2021 yılı için; ‘’daha önce çok az rastladığımız bir bilim yılı’’ olacağını dile getiriyor. 2021 yılı için planlanan uzay çalışmaları; uzaya ve evrene daha geniş pencerelerden bakmamızı sağlayacak.

3 Önemli Çalışma

Bilim ve Teknolojiyi yakından takip edenlerin de bildiği üzere 2020 senesinde Mars için çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. 2021 yılında ise bu gezegene ait yeni şeylerin keşfedileceği bir yıl olacağı düşünülüyor. Bu yıl marsta olacak araçlar ise şu şekilde belirlendi:

  • Çin’e ait olan Tianwen-1
  • BAE’ye ait olan Hope aracı
  • NASA’ya ait olan Perseverance yüzey aracı

Çok uzun süredir hizmet vermesi beklenen James Webb Uzay Teleskobu ise NASA’nın gerçekleştirdiği bir sonraki çalışmada büyük uzay gözlemevi işleviyle görev alacak. Aracın hizmet verme tarihi ise 31 Ekim 2021 olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle başlatılması ertelenen bu araç; Güneş Sistemi’nin bizler tarafından daha net anlaşılmasını sağlayacak.

Son olarak ise Vera C. Rubin Gözlemevi bu sene çektiği ilk görüntüleri bizlerle paylaşacak. Vera C. Rubin’in merkezinin ise Şili’de olacağı planlanıyor. Bu gözlemevi sayesinde SUV araç boyutlarındaki dijital kamerasıyla tahmini bir veya iki gün içerisinde tüm güney yarım kürenin resmini bizlere gösterebilecek. Gelmiş geçmiş en büyük dijital kamera olarak bilinmesinin yanı sıra, 22 kilometre öteden bir golf topunu dahi kadrajına alabildiği saptandı. Tesisin faaliyeti tamamıyla 2023 yılında başlayacak olsa dahi dediğimiz üzere ilk görüntüler bu sene bizlerle paylaşılacak.

1 Comment

  1. starship nerde 😀

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum