hack haber

Twitter Hacklendi! Büyük Vurgun.

Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin Twitter hesapları hacklendi!

Bitcoin dolandırıcılarının hedefi bu kez Twitter oldu. Onlarca ünlü ismin twitter hesabını ele geçiren hackerların, hesaplardan yaptıkları paylaşımların ardından sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna ilişkin araştırma yapmaya başladı.

dGWpl8

Hesaplardan yapılan paylaşımlarda kullanıcılardan bitcoin isteyen hackerlar: “Covid-19 nedeniyle cömert davranacağım ve ilerleyen saatlerde Bitcoin hesabıma gelen ücretin iki katını iade edeceğim.” gibi gönderiler paylaşarak bir gecede 13 bitcoin yani 120.000$ dolandırıcılık yaptılar.

FfWYu3

Yapılan saldırının ardından Twitter mavi tikli hesaplar için paylaşım engeli getirdi fakat bu kez de saldırganlar BTC cüzdan kodlarını, hesapların kullanıcı adları ile değiştirdiler.

1UCIJY

Twitter Bitcoin dolandırıcılığı

Twitter Support hesabından yapılan paylaşımda ” ‘güvenlik açığından’ haberdarız, düzeltmek için adımlar atıyoruz.” ve “sorunu çözmeye çalışırken tweet atma, şifrenizi sıfırlama ve diğer bazı hesap işlevlerini sınırlamaya devam ediyoruz. Sabrınız için teşekkürler.” gibi bildiriler yapıldı.

Türk hackerler konuyu araştırıyor

Konuyu yakından takip eden türk hack forumu : https://spyhackerz.org/forum/ ziyaret edip bu hack işlerini sizde anlayıp öğrenebilirsiniz.

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum