hack haber

ShiftDelete.net Cute indexi yedi

TEKNOLOJİ HABERLERİNİN DEV SİTESİNE DEV SALDIRI !

ShiftDelete.net adlı türkiyenin en büyük forumlarından biri an itibarı ile Cute team tarafından hacklenmiş bulunuyor, dns hijacking sanılsada ilk önce, durumun öyle olmadığı ve datalara kadar girildiği görülmektedir.

Sadece Shiftdelete.net Forum sayfası ile yetinmeyen Cute , bu sitenin resmi Twitter sayfasınıda hackledi ! türk web dünyasında sansasyona yol açtı ve tüm teknoloji sevenler sabahın ilk ışıklarında neye uğradığına şaşırdılar ! Güne yeni çıkan akıllı telefonun haberi ile değil, kapkara bir index ile karşılatılar.

WEB DÜNYASININ ÖNDE GELENLERİ BUNUN BİR UYARI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ

Web dünyasının önde gelenleri tarafından saldırı kınanmadı ! Cute team‘ın türk sitelerine zarar vermediğini düşünen ÇOĞUNLUK bu gibi saldırıların şirket için bir mükafat olduğunu ve güvenlik önlemlerini bu yolla arttırabildiklerine dikkat çektiler. Hatta bunun aslında white şapka olarak adlandırılan hackerlerin yaptığı güvenlik denemelerinden çok daha iyi olduğu ve daha gerçekci olduğu düşünülüyor. Shiftdelete.net bu yöntemle gerçekler ile gerçek anlamda başbaşa kalmış oldu.

indexte yazan sözler ise site sahiplerinin güvenlik eskiğini belirtiyor.

Cute Say; Öncelikle belirtmek isteriz ki bu bir DNS hijacking değildir. Yani öncekiler gibi karıştırmayın, sonra bizlik bir şey yok domain panelinin hatası diyorsunuz. Türkiye’nin en büyük forumlarından biri ama bilirsiniz ki bizim olguğumuz yerde güvenlik yoktur 🙂 Cute istediği zaman istediği yerdedir.

MEĞER 150 KİŞİLİK TELEGRAM GRUPLARI VARMIŞ

Ayrıca Cute team’ın resmi bir chat grubu olduğuda oortaya çıktı ! Telegram üzerinden 150 kişiyi aşkın bir hacker chat grubunda oldukları biliniyor, gruba katılıp hackerleri tanımak isteyenler aşağıdaki url ile telegram grubuna katılabilir.

https://t.me/joinchat/NpHhSEf5sbCKYlkjx2SY-w

Siteye atılan index ve twitter adresinin hacklenişinin kayıtları

http://www.zone-h.org/mirror/id/33075690

http://archive.li/0jrv1

http://aljyyosh.org/mirror.php?id=224719

http://archive.is/F8Cii

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum