Hackhaber

SPYHATZ Admini Mario ile Röportaj keyfi

SPYHATZ.COM Eski efsane hack&warez sitesinin Kurucu admini mario ile röportaj yaptık, daha önce hiç kimsenin röportaj yapamadığı ve iletişim kuramadığı , gerçek ismi ile Barış Ay olan hacker ile ilk defa Hacknews.org farkıyla tüm gerçekleri ortaya döktük.

Okurken hazır olun sarsılacaksınız.

SPYHATZ.COM KAPANMA SEBEBİ

MARIO‘NUN ARKADAŞLARI İÇİN HERŞEYDEN VAZGEÇMESİ.

OKURKEN İÇİNİZ TİTREYEBİLİR, HELE ESKİ SPYHATZ.COM ÜYESİYSENİZ.

ŞAN ŞÖHRET VE POPÜLERLİK YERİNE ARKADAŞLARINI SEÇEN BİR HACKERİN GERÇEK HİKAYESİNİ ÖĞRENECEKSİNİZ.

O HERŞEYDEN VAZGEÇTİ, UNUTULMAYI BİLE GÖZE ALDI.

ANCAK HACKNEWS.ORG GERÇEKLERİ ÖĞRENİNCEYE KADAR..

HERKESİN BİLMEYE HAKKI VAR, SPYHATZ EFSANESI VE MARIO‘NUN GERÇEK HİKAYESİ..

not: şuanda açık olan spyhatz.com domain düştükten sonra birkaç yeni yetme tarafından kayıt edilmiş yani gerçek spyhatz değildir.

1- Merhaba Mario bey , öncelikle bu röportajı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz Hacknews.org medya ekibi olarak. Tabiki adınızı sormayacağız (söylerseniz hayır demeyiz:)) ancak kaç yaşındasınız ? ve sivil yaşamınızda başka bir meslek ile uğraşıyormusunuz ?

Asil ben teşekkür ederim hatırlanmak güzel Ismim Barış 25 yaşındayım
Mining ve adsense ile uğraşıyorum.


2- Hacke nezaman başladınız ? ve sizi buna iten sebep neydi ?

2005 yılında başladım bi kaç abim vardı mahallede o zamanlar güvenlik duvarı olayları biraz saçma idi yanlış hatırlamıyorsam anti rus ile cd açılıp kapatılıyordu bunu araştırıp o zamanların en büyük sitesi olan hackerbox araştırıp 3 5 türk ile muhabbet edip crypter olayına merak sardım sonra 2008 2009 gibi shell sunucu üzerinde yoğunlaştım.


3- Genel olarak bir ekip ile mi yoksa kişisel mi yaptınız icraatlarınızı ?

2009 yılında spyhatz tanıştığım arkadaşlar ile kurduk 2010 da ise aynı ekip ile sifreciler olarak devam ettik 2012 yılına kadar 1 sene yıl ara ile aynı isimleri döngüye soktum ve bitirdik.


4- “SPYHATZ” isimli ekibi kurarken ve yürütürken başınıza herhangi bir sarsıcı olay geldi mi ? Varsa anlatır mısınız ?

Isim sahibi bulunm4zkisi dir ekip içinde herkes admindi zaten forumun ilk zamanlarını archive.org dan bakarsanız biz bizeydik konu açan kimse yoktu ama yaptığımız icraatler gerçekten herkesin ağzındaydı.


5- Hiç lamerlik yaptınızmı ? örnek forum crack,search kısmın hacked yazmak, wiki sitelerine hacked yazmak, konu açıp hacked yazmak
forum cracked olayına girmek, vs gibi yüz kızartıcı şeyler yaptınızmı hiç ?

Yapmadım diyen yalan söyler ama cracked olayı gibi değil de daha çocuksu şeylerdi hatırlamıyorum şuanda.


6- Hack yaparken dibine kadar illegalmiydiniz ? gözünüz dönmüşmüydü ? yoksa hep sınırları bildinizmi ?

Bizim hacklediğimiz sitelerin çoğu siyasi ve ünlü isimlerdi amacımız belli değildi ama gündeme göre hack girişiminde bulunduk.


7- Hedefleriniz varmıydı ? hırslarınız varmıydı hack camiasında yükselmek vs gibi ? tüm hackerlere diz çöktürmek vs gibi ? tabi geçmişte.

Tek hedefim hep dostluk kazanmaktı hatta son actıgım sitede bana göre en büyük girişimi yapıp 3 4 ekibi aynı site içinde toplamıştım belkide bu Türkiyede bir ilk olmuştur.


8- Aileniz içinde dışlandınızmı hiç ? bu hackerlik olayları sebebiyle, fazla bilgisayar başında durmak vs.

Psikolojisi bozuk tavırlarını gördüm ve eve bu işten ekmek getirebileceğimi göstererek gözlerinde değişmemi sağladım adsensenin ilk zamanlarindan beri ce hâlâ da bunun üzerinden gelirim mevcut.


9- Spyhatz kurucusu olarak bilinen mario olarak geçmişte bir döneme damga vurdunuz ve oldukça popüler zamanlar yaşadınız, tabi sonra legal hayata geçtiniz
hemde adınızı soy adınızı kullanarak. Hem spyhatzı bir anda bitirmek hemde legal ticaret hayatına entegre olmakta zorlanmadınızmı ? kimse tabiri caizse koltuğunu bırakmak istemez, siz bunu nasıl ve neden yaptınız ?

Gerçekten forumda birlik beraberlik çok güzeldi hâlâ da aramıyor değilim ama en başta da dediğim gibi benim için dost arkadaş ortamı önemliydi bizden küçük kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık ve kendini frenleyemeyen bazı arkadaşlar haram yiyerek kendi iplerini çektiler ve ifadelerinde forumu ve bizleri hedef aldılar bu yüzden çıkan sonuçta hepimiz forumdan uzaklaşmak zorunda kaldık aksi halde forumdaki bütün log bilgilerini mahkemeye sunmak zorunda kalacaktık ve biz bunu tercih etmeyerek herşeyi bıraktık.


10- Geçmişe dönüp baktığınızda birçok düşmanda ediniziniz, hala içinizde düşmanlarınıza karşı öfkeniz varmı ? yoksa yaşandı ve bittimi ?

Isim vermeden örnek vereyim team verip bilgisayarı güvendiğim kişi geldi index attı ve şuan da beraber ayni sofrada yer iceriz o zamanlar herkesin bi çocuk yanı vardı ben ona kapılmadım kapılanlara da düşman olmadım geldi geçti önemli olan kişilikleri.


11- Sizce türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi hack grubu kimdi ve bireysel olarak en iyi hacker kimdi ?

Tabiki turkguvenligi ve netdevilz ve onlarlada yüz yüze görüşmüşlugum oldu adamlar hâlâ efsane bilgilere sahipler keşke tanısanız.


12- Hack alemi size neler kattı ? veya sizden neler aldı ?

Bana çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kazandırdı kendime bir şeyler yapabileceğim cesareti geltirdi. Neler aldı konususun da belli bir seviyeye geldiğim de o enerji ve yeteneklerimi paraya dönüştürme konusunda geç kaldim.


13- Türkiyenin hack ve hackere bakış açısında geçmiş senelere oranla iyi yönde bir gelişme varmı ? yoksa hala geridemiyiz ? Hack’e yeni başlayan gençlere bir tavsiyeniz varmıdır ?

Bence yeni nesil çok bozuk yani real hayattada sanalda da yeni nesilden benim bi beklentim yok ama arada bi güzel cevherler çıkıyor hayranlıkla takip ediyorum. Hacke yeni başlayan birine tavsiyem yol yakindan yazılımcı olsun.


14- Hack hayatına başladığınız seneye dönseniz ve bu işlere hiç girmeme şansınız olsa hack dünyasına yinede girermiydiniz ?

Girerdim tabi hâlâ o günleri arıyorum enerjisi bambaşkaydı.


 

Bu güzel röportaj için teşekkür ederiz Hacknews.org ekibi olarak ve hack yaşamınızda başarılarınızın sürmesini temenni ediyoruz.

Ben teşekkür ederim hatırlayıp teklif sunduğumuz için sizede başarılar dilerim.

 

 

SPYHATZ MARIO’NUN BİRKAÇ İCRAATINDAN ÖZETLER

http://www.milliyet.com.tr/bulent-arinc-in-sitesi-hacklendi-siyaset-1283127/

http://www.posta.com.tr/nato-sitesini-turk-hacker-vurdu-52684

http://www.sonkale.org/akp-li-vekillere-mehterli-hack-h12280.html

 

 

 

 

6 Comments

  1. feferil vavarok

    sanalda takıldığım en iyi forumlardan biri gayet güzel olmuş.

  2. Ulan bu adam harbi efsane

  3. Eski Dostlardan...

    Vay Be Iste Ben Bunlari Ozledim. Ulan Biraz Çocukca Bir istek gibi ama ben yinede Eski Dostları Ozledim Lan. O Zamanlar bir baskaydı keşke şunlar geri gelse de şu veletler sanali asıl sahiplerine bırakıp çekilse.. O zaman belki Turk Hack dunyası bir yerlere gelebilir…

  4. dıllıkpatlatan

    ne gunlerdi be ayazoglu falan vardi guzel zamanlardi

  5. vay be. spyhatz zamanları ne güzeldi yemin ederim özledim o vakitleri. Heyko – stiff – ayazoglu – mario – leqend06 çok iyi adamlar vardı. hey gidi hey

Leave a Reply

Entrümpelung firma Hack forum